かまぼこ kamaboko 蒲鉾

Conosci かまぼこ kamaboko? Do you know 蒲鉾 ?
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Il kamaboko (蒲鉾) è un tipo di cibo giapponese ottenuto dalla lavorazione del pesce.
Viene preparato con surimi e pesce azzurro frullati e spesso colorati. Il composto viene lavorato e avvolto a formare dei lunghi panetti che vanno cotti finché la consistenza diviene solida.
Mantenendo separati i diversi colori si generano delle immagini colorate che compaiono quando il kamaboko cotto viene affettato.
Il disegno più frequente è la spirale (narutomaki)
Il kamaboko rosso e bianco si serve tipicamente durante i giorni festivi poiché si ritiene che tali colori portino fortuna.
Kamaboko è noto in Giappone sin dal XIV secolo, e dal 1983 è stata designata la data ufficiale del 15 Novembre come “Giornata del Kamaboko”
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Kamaboko (蒲鉾:かまぼこ) is a type of cured surimi, a processed seafood product common in Japanese cuisine.
It is made by forming various pureed deboned white fish with either natural or man-made additives and flavorings into distinctive loaves, which are then steamed until fully cooked and firm.
Kamaboko is often sold in semicylindrical loaves, some featuring artistic patterns, such as the pink spiral ( narutomaki).
There is no precise English translation for kamaboko. Rough equivalents are 'fish paste', 'fish loaf', 'fish cake', and 'fish sausage'.
Red-skinned and white kamaboko are typically served at celebratory and holiday meals, as red and white are considered to bring good luck.
Kamaboko has been made in Japan since the 14th century AD and is now available nearly worldwide.
The Kamaboko organization of Japan specified November 15 for Kamaboko Day established in 1983.

 

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